Na hlavný obsah

Remišová is nemet mond a hivatalnokkormányra

Instabilitás, káosz és felfordulás jöhet, aminek előrehozott választás lehet a vége, véli a megbízott kormányfő-helyettes, a Za ľudí elnöke.

Balról jobbra Veronika Remišová Eduard Heger és Richard Sulík.
Foto: TASR

Az előrehozott választás mindig is katasztrofális eredményt hozott Szlovákia számára. Nem támogatom egy meg nem választott hivatalnokkormány kinevezését sem, amelynek nincs támogatottsága a parlamentben – fogalmazott a TASR hírügynökségnek adott interjúban Veronika Remišová megbízott miniszterelnök-helyettes, a Za ľudí elnöke.

Remišová emlékeztetett az Iveta Radičová kormányának bukása utáni eseményekre, amikor az előrehozott választás Robert Fico (Smer-SD) egyszínű kormányának megalakulásához vezetett.

„Most is, amikor az SaS egymás után a harmadik kormányt buktatta meg, instabilitás, káosz és felfordulás jöhet, aminek előrehozott választás lehet a vége“ – mutatott rá.

Egy esetleges hivatalnokkormány kapcsán hozzátette, ez – különösen válság idején – „teljesen alkalmatlan és diszfunkcionális modell“. Azzal érvelt, hogy ilyen helyzetekben nagyon gyorsan segítséget kell nyújtani az embereknek.

Arra a kérdésre, hogy jobban örülne-e a kormányátalakításnak, azt válaszolta, minden új miniszternek szüksége van néhány hónapra, hogy eligazodjon a tárcájánál.

„Nincs időnk akkor, amikor épp tetőzik az energiaválság. Most azonnal foglalkoznunk kell a problémákkal. Ráadásul ezek nagyon nehéz dolgok“ – hangsúlyozta Remišová.

Példaként említette a bonyolult támogatási rendszerek létrehozását, az uniós források átcsoportosítását és az uniós forrásokból történő finanszírozási rendszerek elindítását.

„Ezek mind olyan dolgok, amelyeket a lehető leghamarabb el kell intézni“ – zárta Veronika Remišová.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban