Na hlavný obsah

Vizsgálati fogságba helyezték Eva Kaili görög szocialista európai parlamenti képviselőt

Belga ügyészségi forrásokra szerint, vizsgálati fogságba helyezték Eva Kaili görög szocialista európai parlamenti képviselőt és további három gyanúsítottat.

Vizsgálati fogságba helyezték Eva Kaili görög szocialista európai parlamenti képviselőt

Az Európai Parlament elnöke Roberta Metsola úgy döntött, hogy azonnali hatállyal felfüggeszti Eva Kaili alelnöki hatáskörét.

Ahogy azt korábban megírtuk a görög Eva Kailit az AFP szerint nemcsak kihallgatták, de őrizetbe is vették. A belga rendőrség pénteken 14 különböző helyszínen tartott házkutatást és négy embert vett őrizetbe Brüsszelben és környékén. A nyomozók akkor úgy fogalmaztak, hogy „egy Öböl-menti országot” gyanúsítanak azzal, hogy nagy összegeket fizetnek az Európai Parlamentben jelentős politikai vagy stratégiai pozíciót betöltő személyeknek, hogy így befolyásolják az Európai Parlament gazdasági és politikai döntéseit.

Kaili a közelmúltban Katart „munkajogok éllovasának” nevezte, miután találkozott az ország munkaügyi miniszterével, annak ellenére, hogy a stadionépítések körülményei miatt komoly nemzetközi aggodalmak merültek fel.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban