Na hlavný obsah

Oroszország egyelőre nem döntött, milyen választ adjon az árplafon bevezetésére

A sajtó értesülései szerint három lehetséges válaszlépésen dolgozik az orosz kormány.

Oroszország egyelőre nem döntött, milyen választ adjon az árplafon bevezetésére
Foto: TASR/AP

Oroszország egyelőre nem döntött, milyen választ adjon az árplafon bevezetésére. „Moszkva különböző válaszlépéseket mérlegel a Nyugat által bevezetett olajárplafonnal kapcsolatban“ – jelentette ki az orosz elnöki szóvivő, Dmitrij Peszkov szerdán újságírók előtt, hozzátéve, hogy amint döntés születik, nyilvánosságra hozzák. A Vedomosztyi című orosz gazdasági lap szerdán arról számolt be, hogy az orosz kormány három lehetséges válaszlépésen dolgozik – olvasható a hvg-n.

Az elképzelések között szerepel, hogy Oroszország teljesen megtiltja a szankciókat bevezető országokba irányuló olajértékesítést, megtiltja a kivitelt az olyan szerződések alapján, amelyek az árplafonra vonatkozó záradékot tartalmaznak, vagy irányárat vezet be, amely az orosz Ural nyersolajra adható legnagyobb kedvezményt az etalonnak tekintett Brent típus ára alapján állítja be.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője a Sputnik rádiónak nyilatkozva azt mondta, hogy Moszkva minden szankcióra az érdekein alapuló, arányos választ fog adni. Hozzátette, hogy Oroszország megtanult együtt élni a büntetőintézkedésekkel.

(hvg)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban