Na hlavný obsah

Fokozódik az üzemanyaghiány Magyarországon

A MOL szerint beindult a pánikvásárlás, miután több helyen napokkal ezelőtt elfogyott a hatósági áras üzemanyag.

Fokozódik az üzemanyaghiány Magyarországon
Foto: MTI/Mohai Balázs

Ellátási zavarokkal küzdenek a magyarországi benzinkutak. A MOL szerint beindult a pánikvásárlás, miután több helyen napokkal ezelőtt elfogyott a hatósági áras üzemanyag, s ezért az autósok a drágább fajtákat is felvásárolták – olvasható a Telexen.

Az üzemanyagellátás biztonságára hivatkozva a MOL immár harmadik hete nem szállít üzemanyagot azokra a kiskutakra, amelyeknek korábban nem ő szállított. Nagyjából 500 magyarországi kutat érint közvetlenül az üzemanyaghiány.

Egyre több magyarországi sofőr tankol Szlovákia határmenti kútjain. Mindazonáltal a MOL finomítóját a nagykarbantartás után egyelőre nem sikerült teljes mértékben újraindítani. A cég tájákoztatása szerint hosszabb időbe telhet, mire visszaépül az import és ismét elegendő mennyiségű üzemanyag lesz az összes magyarországi kúton.

Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének (FBSZ) elnöke szerint Magyarországon bedőlt a biztonságos üzemanyagellátás. Egri szerint minél hamarabb meg kellene szüntetni az árstopot, hogy a piacon enyhüljön a keresleti nyomás.

(24.hu, Telex)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban