Na hlavný obsah

Az Egyesült Államok elszánt barátként marad meg Izrael mellett

Az amerikai külügyminiszter szerint akkor is igaz, ha Washington olyan célokat követ, amelyeket az izraeli miniszterelnök ellenez.

Az Egyesült Államok elszánt barátként marad meg Izrael mellett
Foto: TASR

Az Egyesült Államok és Izrael partnersége erősebb mint valaha, és ezen nem változtatnak az amerikai adminisztráció és a leendő új izraeli kormány közötti erős véleménykülönbségek Palesztina és Irán tekintetében – hangsúlyozta Anthony Blinken amerikai külügyminiszter vasárnap egy konferencián Washingtonban.

A külügyminiszter kijelentette, hogy „az Egyesült Államok elszánt barátként marad meg Izrael mellett, akkor is, ha olyan célokat követ, amelyeket Benjamin Netanjahu megválasztott izraeli miniszterelnök ellenez“.

Ide sorolta az izraeli-palesztin konfliktust illetően a kétállami megoldást, valamint a 2015-ös iráni atomalku felélesztését.

A tárcavezető egyben figyelmeztette a leendő izraeli kormány vezetőjét, hogy az Egyesült Államok szembe fog helyezkedni minden olyan politikai lépéssel, amely kiszorítaná a palesztinokat, vagy még jobban megnehezítené a kétállami megoldás kivitelezését.

(MTI)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban