Na hlavný obsah

A Pentagon egyelőre nem tudja megerősíteni az értesüléseket

A BBC diplomáciai szakkommentátora szerint teljesen valószínűtlen, hogy Oroszország szándékos támadást intézett volna Lengyelország területe ellen.

A Pentagon egyelőre nem tudja megerősíteni az értesüléseket
Foto: AFP/STAFF

A Pentagon egyelőre nem tudja megerősíteni azokat az értesüléseket, miszerint orosz rakéták csapódtak volna be lengyel területen az ukrán határ közelében. „Elmondhatom, hogy egyelőre nincsenek olyan információink, amelyek alátámasztanák ezeket az értesüléseket, így tovább figyeljük a fejleményeket“ – jelentette ki Patrick Ryder dandártábornok, a Pentagon szóvivője tegnapi sajtótájékoztatóján. A BBC diplomáciai szakkommentátora szerint teljesen valószínűtlen, hogy Oroszország szándékos támadást intézett volna Lengyelország területe ellen.

Paul Adams a brit közszolgálati médiatársaság vezető szakértője kifejtette: Oroszországnak nem áll érdekében lengyel farmok megtámadása. Adams rendkívül valószínűtlennek nevezte, hogy Oroszország szándékos támadást intézett volna vagy intézne a jövőben Lengyelország vagy bármely más NATO-tagállam ellen. A BBC megszólaltatta Kurt Volkert, az Egyesült Államok volt NATO-nagykövetét, aki szerint fontos, hogy Oroszország lehetőséget kapjon arra, hogy magyarázatot adjon a történtekre.

(mti)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban