Na hlavný obsah

Ukrán vezérkar: az oroszok le fogják kapcsolni az áramellátást Herszon megyében

A jelentés szerint az orosz légi támadások zöme továbbra is létfontosságú infrastrukturális és más polgári létesítmények ellen irányult.

Ukrán vezérkar: az oroszok le fogják kapcsolni az áramellátást Herszon megyében
Foto: Twitter/BNO News

Az oroszok távozásra kényszerítik az általuk megszállt Herszon megye lakóit azzal, hogy lekapcsolják a távközlési hálózatot és az áramellátást – írta hétfő esti helyzetjelentésében az ukrán vezérkar. A kijevi katonai vezetés kiemelte, hogy az orosz erők továbbra is erőszakkal evakuálják a civileket a dél-ukrajnai régióból Oroszország területére.

„A rendelkezésre álló információk szerint mintegy száz fogyatékos gyermeket vittek ki a kahovkai járásbeli Dnyiprjaniban lévő pszichiátriai-neurológiai bentlakásos intézményből. Az oleskivi árvaház gyermekeit és dolgozóit a moszkvai területre készülnek kitelepíteni. Egy idősotthon lakóit pedig elköltöztették Kahovka városából, az intézményben pedig katonákat szállásoltak el” – írta a vezérkar. Hozzátette, hogy az orosz katonák folytatják a helyi lakosság és az infrastruktúra kifosztását, anyagi erőforrásokat, élelmiszereket és járműveket szállítanak ki az országból Oroszországba.

A jelentés szerint az orosz légi támadások zöme továbbra is létfontosságú infrastrukturális és más polgári létesítmények ellen irányult – jegyezte meg a vezérkar.

(mti)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban