Na hlavný obsah

Elítélte Szabó Tamást a Specializált Büntetőbíróság

Szabó ügyét külön eljárás keretében tárgyalták, miután az áprilisi tárgyaláson bűnösnek vallotta magát.

Elítélte Szabó Tamást a Specializált Büntetőbíróság
Foto: tasr

A bazini Specializált Büntetőbíróság elítélte Szabó Tamást az ügyészgyilkosságok előkészítése ügyében. Életfogytiglant ugyanakkor nem szabtak ki rá, a bíróság megfelelőnek ítélte a 25 év letöltendő börtönbüntetést, amelyet Szabó Tamás Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová előre kitervelt meggyilkolásában való részvételéért, valamint Peter Molnár üzletember előre kitervelt meggyilkolásában való bűnrészességéért kapott.

Szabó ügyét külön eljárás keretében tárgyalták, miután az áprilisi tárgyaláson bűnösnek vallotta magát. Tettét megbánta, ezért a bíróság csak olyan bizonyítási eljárást folytatott le az ügyében, amelyek az ő büntetéséről szóló ítélethez kapcsolódtak. Szabót bűnösnek találták Maroš Žilinka jelenlegi főügyész, Daniel Lipšic jelenlegi különleges ügyész és Peter Šufliarský korábbi helyettes főügyész meggyilkolásának előkészítésében, valamint tiltott fegyverkezés és fegyverkereskedelem bűncselekményének elkövetésében.

A többi vádlott ügyében további bizonyítási eljárásra van szükség. Az ügyészek meggyilkolásának előkészítésével négy személyt, Marián Kočnert, Alena Zsuzsovát, Dušan Kracinát és Darko Dragićot vádolnak.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban