Na hlavný obsah

Matovič továbbra is marad a pénzügyminiszteri székben

A parlament kedden szoros eredménnyel ugyan, de mégsem váltotta le a pénzügyminisztert. Legalább 76 szavazat kellett volna ahhoz, hogy a pénzügyminisztert eltávolítsák a helyéről

Matovič továbbra is marad a pénzügyminiszteri székben
Foto: TASR

Nem túl nagy meglepetésre, szoros szavazással ugyan, de maradt a pozíciójában Igor Matovič pénzügyminiszter, akinek leváltására kedden tett újabb kísérletet a parlament. A szavazáson nem vettek részt az OĽaNO nem rég megalakult platformjának a képviselői. Minden jel arra mutat, hogy az előző választásokon a legtöbb voksot szerző párt stabilitása már nem régi, egyre többen nem állnak ki teljes mellszélességgel a párt elnöke mellett.

Tomáš Taraba független képviselő és társainak voksa kulcsfontosságú lett volna a miniszter menesztése szempontjából, ők mégsem szavaztak a leváltása mellett. Majd hirtelen három törvényjavaslatuk is átment második olvasatba. A koalíció függetlenekkel való együttműködése sokak nem tetszését váltotta ki, mivel Tarabáék a szélsőjobboldali LSNS listáján keresztül kerültek be a törvényhozásba.

A bizalmatlansági indítvány kapcsán ismét előtérbe került a kérdés, vajon megoldódott-e a kormányválság a liberális SaS távozásával a koalícióból. Éppen ez a párt kezdeményezte ugyanis Matovič menesztését. A liberális párt a pénzügyminiszter politikai tevékenységét és szakmaiságát kérdőjelezi meg. Úgy gondolják, hogy az elhibázott döntéseivel Matovič miniszterként és kormányfőként is bajba jutatta az országot.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban