Na hlavný obsah

Egyre inkább terjed a koronavírus újabb hulláma Ukrajnában

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arra számít, hogy októberben éri el Ukrajnában a tetőfokát a koronavírus jelenlegi hulláma, amikor valószínűleg a legnagyobb terhet rója majd az ottani egészségügyi rendszerre.

Egyre inkább terjed a koronavírus újabb hulláma Ukrajnában

A WHO vezetője, Tedros Adhanom Ghebreyesus a szervezet tel-avivi konferenciáján figyelmeztetett, hogy Ukrajnában nagyon alacsony a covid elleni védőoltások aránya. „Oxigénhiányt jósolunk, mivel a teherautók nem tudják elszállítani az oxigénkészleteket az üzemekből a kórházakba az egész országban” – folytatta a WHO vezetője.

Az oxigént nemcsak a COVID-19 betegségben szenvedő betegek kezelésére használják, hanem a vérmérgezés, egyes terhességi szövődmények, szülések vagy sérülések kezelésére is. Az ukrajnai orosz katonai invázió óriási hatással van a helyi egészségügyi szektorra.

Maga a WHO már több mint 500 támadást erősített meg Ukrajnában az egészségügyi infrastruktúra létesítményei ellen, amelyek körülbelül 100 ember halálát okozták. Tedros szerint az ukrajnai háború a gyermekbénulás szélesebb körű elterjedéséhez is vezethet az elégtelen oltás és a nagy népességmozgások miatt.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban