Na hlavný obsah

Gröhling aggasztónak találja, hogy nincs új jelölt az oktatásügyi minisztérium élére

A nemrégiben lemondott oktatásügyi miniszter szerint a pozíciójára olyan személy kerülhet, aki határozott és képes a koalíción belüli tárgyalóképességre.

Gröhling aggasztónak találja, hogy nincs új jelölt az oktatásügyi minisztérium élére
Foto: TASR/Jaroslav Novák

Az, hogy nincs új jelölt az oktatási miniszteri posztra, a gyermekek oktatásával való hazardírozás – véli Branislav Gröhling (SaS), a minisztérium leköszönő vezetője. Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök szavaira reagált ezzel, aki arra kérte Zuzana Čaputová államfőt, hogy ideiglenesen bízza meg őt az oktatási minisztérium vezetésével, mivel a miniszterjelölt kiválasztása még nem zárult le.

„Az oktatás egy felkészült és határozott minisztert érdemel, aki átveszi a tárcát és annak minden feladatát“ – állítja Gröhling. Mint emlékeztetett, az új miniszternek 2023 tavaszáig kell befejeznie a gazdaságélénkítési terv harmadik kifizetéséhez szükséges reformintézkedéseket.

Ehhez szerinte határozottságra, a koalíción belüli tárgyalási képességre, a pártok támogatására és – ami a legfontosabb – a minisztériumban felmerülő problémák korai felismerésére és kezelésére van szükség.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban