Na hlavný obsah

Képes lesz kilépni a bulizós kormányfő skatulyából Sanna Marin?

Komoly közéleti vitát eredményezett a finn miniszterelnök önfeledt éneklése és táncolása.

Képes lesz kilépni a bulizós kormányfő skatulyából Sanna Marin?
Foto: TASR/AP

Egy Instagram sztori tartja lázba a finn közvéleményt. Egy nemrég kiszivárgott videón önfeledten táncol és énekel Sanna Marin, Finnország miniszterelnöke. A politikai ellenfeleit megbotránkoztatta a felvétel, még kábítószer-fogyasztással is megvádolták Marint, aki a múlt hét végén emiatt drogtesztet is végeztetett.

Sanna Marinról a felvételek kiszivárogtatása előtt is tudható volt, hogy nem egy klasszikus merev kormányfő. Hivatalba kerülésekor ő volt a világ legfiatalabb miniszterelnöke, és minden bizonnyal ő kormányzása alatt csatlakozik Finnország NATO-hoz. Kormányzása kezdetén környezetvédelemet és az esélyegyenlőséget fogalmazta meg a legfontosabb céljainak.

Nem ez az első eset, hogy nem szakmai képességeit és a rátermettségét veszik elő, hanem a külsejét és a magánéletét. Egy 2020-as interjúban beszélt arról, hogy nagyon tart attól, hogy a miniszterelnöki munkáját az szerint értékelik, hogy fiatal és nő, és az esetleges politikai bukását is ez alapján fogják interpretálni.

A nyilvánosságra került videó vitaindítónak bizonyult. Vannak, akik szerint teljesen normális, hogy a politikus, aki egyébként sem csinál titkot abból, hogy szívesen mulatja az időt baráti összejöveteleken, ily módon kapcsolódik ki. Mások szerint egy miniszterelnök nem mutatkozhat így.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban