Na hlavný obsah

Milyen tényezők gátolhatják az átallást elektromos autókra ?

Szlovákiában csak 10-ből 3 cég gondolkodik elektromos vagy hibrid autók vásárlásán a következő három évben.

Milyen tényezők gátolhatják az átallást elektromos autókra ?
Foto: TASR

Szlovákiában csak tízből három cég gondolkodik elektromos vagy hibrid autók vásárlásán a következő 3 évben, derült ki az Arval BNP Paribas felméréséből. Ezzel Szlovákia az utolsó helyet foglalja el az Európai Unióban. A szlovákiai cégek ennek ellenére hangsúlyozzák, hogy a környezetvédelem fontos számukra.

A cégek számára sok szempont miatt előnyösebb gazdaságilag, hogy flottájukba elektromos autókat vásárolnak. A használati mód és adózás kérdése miatt esik egyre gyakrabban a választás a cégeknél a hagyományos üzemanyag hajtású autók helyett a plug-in hybridekre és tisztán villamos meghajtással működő autókra.

Az Európai Unió elektromos autók melletti lobbizása egyre nagyobb méreteket ölt, de a feltételek még nem engedik meg azt, hogy egyre mainstreemebb közlekedési forma legyen. Nincs kiépítve a megfelelő töltési infrastruktúra, ami miatt továbbra is a hagyományos belső égésű motorok választására buzdítja az autóvásárlók jelentős részét, annak ellenére, hogy Brüsszel egyre inkább szubvencionálja a villanymeghajtású közlekedést.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban