Na hlavný obsah

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Juraj Krúpa csütörtökön bejelentette távozását az Olano-ból, pénteken pedig már Richard Sulíkkal közösen jelentette be, hogy belép az SaS-be. Oroszbarát propaganda miatt Ukrajna feketelistára tette Robert Ficót. Milliókba kerülhet a Sajó megtisztítása.

Belép a Szabadság és Szolidaritás frakciójába Juraj Krúpa parlamenti képviselő, aki csütörtökön jelentette be, hogy távozik az Igor Matovič vezette OĽaNO frakciójából. Ukrajna nemzetbiztonsági szerve 75-tel bővítette azon személyek listáját, akik véleményük szerint támogatják az orosz propagandát.

Ukrajna feketelistáján szerepel többek között Marine Le Pen francia politikus, Rand Paul amerikai republikánus szenátor, illetve Robert Fico (Smer) volt miniszterelnök is. A dezinformáció elleni küzdelemmel foglalkozó központ magyarázata szerint Fico folyamatosan oroszbarát propagandát hirdet, és nem teljesíti a minszki megállapodásokban foglaltakat.

A Sajót ért környezeti katasztrófa elhárítása nem egyszerű és rendkívül költséges folyamat, nyilatkozták a bányavízszennyezés okozta károkról a szakértők. Az sem kizárt, hogy az iszapban lerakódott mérgező anyagokat nehézgépekkel kell kitermelni.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban