Na hlavný obsah

Szijjártó: Európa biztonságáról nehéz lesz beszélni a Nyugat-Balkán integrálása nélkül

Jó lenne, ha Brüsszelben és Nyugat-Európa minden fővárosában megértenék, hogy európai biztonságról az elkövetkezendő időszakban nehéz lesz beszélni úgy, hogy közben nem integráljuk a Nyugat-Balkánt az Európai Unióba - mondta Szijjártó Péter.

Szijjártó: Európa biztonságáról nehéz lesz beszélni a Nyugat-Balkán integrálása nélkül
Szijjártó Péter magyar külügyminiszter Foto: MTI

Magyarország külgazdasági és külügyminisztere úgy véli, tegnap némi csalódottságot okoztak az Európai Tanács döntései több olyan országban, amelyek szeretnének előbb vagy utóbb az Unió tagjává válni. Mint ismeretes, tegnap az európai uniós tagállamok vezetői megadták a tagjelölti státuszt Ukrajnának és Moldovának.

Jó lenne, ha Brüsszelben és Nyugat-Európa minden fővárosában megértenék, hogy európai biztonságról az elkövetkezendő időszakban nehéz lesz beszélni úgy, hogy közben nem integráljuk a Nyugat-Balkánt az Európai Unióba – mondta Szijjártó Péter. Magyarország külgazdasági és külügyminisztere úgy véli, tegnap némi csalódottságot okoztak az Európai Tanács döntései több olyan országban, amelyek szeretnének előbb vagy utóbb az Unió tagjává válni.

Mint ismeretes, tegnap az európai uniós tagállamok vezetői megadták a tagjelölti státuszt Ukrajnának és Moldovának. (MTI)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban