Na hlavný obsah

Egyelőre nem nő a pedagógusok fizetése, és az adók sem emelkednek

A pedagógusok 10 százalékos béremelése és az alkoholra, kőolajra és a hazárdjátékokra kivetett adó emelése volt a téma a kormányülésén.

Egyelőre nem nő a pedagógusok fizetése, és az adók sem emelkednek
Igor Matovič és Eduard Heger Foto: TASR/Martin Baumann

A kormány szerdai ülésén napirendre került a pedagógusok 10 százalékos béremelése, valamint a hazárdjátékok, az alkohol és az orosz kőolaj adójának megemelésére vonatkozó javaslat is. Mindezt Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter egy csomagban terjesztette a kabinet elé, noha a Richard Sulík, az SaS elnöke korábban jelezte, hogy pártja élni fog a vétójogával, mivel ellenzi az adóemelést.

Az SaS vétójára reagálva Igor Matovič délutáni sajtótájékoztatóján azt mondta, minden ezután következő kormányülésen be fogja terjeszteni a javaslatot, mindaddig, amíg az SaS meg nem törik. A kormány ma javasolta a védelmi kiadások növelését is. A védelmi minisztérium által beterjesztett dokumentum szerint az eddig tervezett 2024 helyett már idén el kell érni, hogy a védelmi kiadások elérjék a bruttó hazai termék 2 százalékát. Erről még a parlamentnek is tárgyalnia kell.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban