Na hlavný obsah

Folyamatosak az összetűzések a háború és a diplomácia frontjain is Ukrajnában

Egyelőre továbbra sem mozdultak ki a harcok különösebben egyik irányba sem Szeverodonyecknél.

Folyamatosak az összetűzések a háború és a diplomácia frontjain is Ukrajnában
Szeverodonyeck védői útban a frontra Foto: TASR

Továbbra is egymásnak ellentmondó hírek érkeznek a szeverodonyecki harcok alakulásáról, mindeközben egy a várostól délre,  Mikolajvka irányából induló intenzívebb offenzíva továbbra is bekerítéssel fenyegeti a régióban harcoló ukrán erőket.

Zelenszkij Kijevben egy a helyzetről tartott külön tájékoztatón azt mondta, hogy Szeverodonyecknél a védő egyelőre kitartanak, de továbbra is súlyos a helyzet a keleti fronton. Szeverodonyeck városa és testvérvárosa, Liszicsanszk már „halott városok” – tette hozzá az ukrán elnök.

Példátlannak és felháborítónak tartja Lavrov, hogy a balkáni országok megtagadták az orosz külügyminisztert szállító repülőgéptől a Szerbiába való átrepülést. Az orosz külügyminiszter egyszerre meglepőnek és cinikusnak nevezte, hogy a Nyugat „megfosztja Szerbiát a partnerválasztás szabadságától”.

A közelmúltban történt események tükrében Lavrov kijelentése több mint cinikus, de ahogy a külügyminisztert sem lepték meg igazán a történtek, úgy az általános közvéleményt sem, hogy a gyakran erősen fogalmazó Lavrov nemes egyszerűséggel elsiklott azon tény felett, hogy Oroszország külpolitikája gyakorlatilag a közel külföldön történő folyamatos beavatkozások végtelen sora.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban