Na hlavný obsah

Az államfő még nem nyilatkozott Kotleba ügyében

Az ĽSNS elnöke elvesztette parlamenti képviselői mandátumát – áll az ügyész és a védőügyvéd nyilatkozatában.

Az államfő még nem nyilatkozott Kotleba ügyében
Foto: TASR

Zuzana Čaputová államfő csak azután nyilatkozik a Marian Kotleba (ĽSNS) elleni bírósági ítéletről, hogy nyilvánosságra hozzák annak indoklását – tájékoztatott Martin Strižinec, az államfő szóvivője.

„Fontos, hogy ez az enyhébb ítélet ne a szélsőséges tábornak adjon nagyobb bátorítást, mint magának a társadalomnak, amelyet a szélsőségesektől akarunk megvédeni”

– mondta Strižinec.

Marian Kotleba, az ĽSNS elnöke szerint a pénzutalványok miatt indult bírósági eljárás célja az volt, hogy megfosszák parlamenti képviselői mandátumától.

„A rendszer teljesítette feladatát”

– jelentette ki Kotleba a Legfelsőbb Bíróság keddi ítélethirdetését követően.

Marian Kotleba, a ĽSNS vezetője elvesztette parlamenti képviselői mandátumát, mivel szándékosan elkövetett bűncselekmény miatt jogerősen elítélte a bíróság – áll az ügyész és a védőügyvéd nyilatkozatában. Erre a tényre rámutatott a Via Iuris szervezet is. A parlament mentelmi és mandátumellenőrző bizottsága egyelőre nem erősítette meg a mandátum elvesztésének tényét. Kotlebát a vitatott 1488 euró értékű csekkek ügyében másfél éves felfüggesztéssel hat hónap feltételes börtönbüntetésre ítélték. (TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban