Na hlavný obsah

Putyin király meztelen?

Az orosz haditechnika diadalmenete már évek óta tart, mióta pedig berobbant a Youtube videómegosztó a weboldalat elárasztották a modernnél modernebb haditechnikai eszközökről készült videók, promóciók, amik egy része kifejezetten a külföldi vevőkör érdeklődésének felkeltésére készült.

Putyin király meztelen?

Aztán februárban Oroszország megtámadta Ukrajnát és a mindet letaroló hadigépezet mítosza ottragadt Ukrajna sáros földjein, elhagyatva az országutak szélén.

Az orosz hadsereg egy majd két évtizedes reformot követően mászott ki abból a gödörből, amibe a Szovjetunió szétesését követően került. A technika gyorsan avult, a lőszert, fegyvereket megdézsmálták a korrupt, kiöregedett tisztek, a legénységi állományt a napi vodkaadag beszerzése érdekelte csak. Mindeközben az ország vezetői a világ második legnagyobb atomfegyver arzenálján ültek.

Putyin megérkezése a politikába, majd hatalomra kerülése egy új korszakot hozott az ország fegyveres erejének is. A változás, a fejlődés tényleges. A szíriai háborúban is már voltak látható eredményei a hadsereg átszervezésének a fegyverrendszerek feljavításának. De, mintha ez a reform nem fejeződött volna be, mintha Putyin túlértékelte volna hadserege valódi képességeit.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban