Na hlavný obsah

Prioritást élvez a pedagógusok bérének a növelése

Az oktatásügyi miniszter szerint a tanárok voltak az egészségügyi dolgozók után azok akik leginkább megérezték a koronavírus hatását

Prioritást élvez a pedagógusok bérének a növelése

2022-ben az oktatásügyi minisztérium igyekszik növelni a pedagógusok fizetését – jelentette ki a TASR hírügynökségnek adott interjújában Branislav Gröhling, az oktatási tárca vezetője, aki elmondta: a tanárok fizetésének emelése a szaktárca ezévi prioritásai közé tartozik.

A miniszter a béremelések mellett kiemelt fontosságot tulajdonít annak, hogy ez évben folytassák a 2021-ben megkezdődött programokat.  „Folytatni szeretnénk az Együtt okosabban nevű projektet, és már hirdettünk ki felhívást 2022-re”-tájékoztatott erről Gröhling. Az uniós helyreállítási terv keretei olyan lehetőségeket biztosítanak a minisztérium számára, aminek következtében számos infrastrukturális fejlesztés valósulhat meg az oktatási intézményekben. Tervben van az iskolai könyvtárak modernizálása, az alapiskolák és óvodák kapacitásának bővítése és a kétműszakos, délutáni-délelőtti oktatás megszüntetése.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban