Na hlavný obsah

Robert Fico szerint Párizsban tisztán harci hangulat volt, egy szó sem esett a békéről

Robert Fico kormányfő hétfőn az európai vezetők párizsi találkozóján megerősítette a szlovák kormány és koalíciós partnerei álláspontját, miszerint soha nem egyeznek bele abba, hogy szlovák katonákat küldjenek az ukrajnai háborúba.

Robert Fico szerint Párizsban tisztán harci hangulat volt, egy szó sem esett a békéről
Foto: SITA/Milan Illík

A kormányfő erről a közösségi hálón tájékoztatott. „Ahogy azt tegnap reggel Pozsonyban több találkozón is előre jeleztük, Párizsban tisztán háborúpárti hangulat uralkodott. Egyetlen szó sem esett a békéről, amit én személy szerint nagyon sajnálok” – idézte Ficót a szlovák kormányhivatal sajtóosztálya. 

A kormányfő Párizsból való távozása előtt elmondta, hogy az Emmanuel Macron francia elnök által szervezett találkozó diszkrét volt, így az egyes résztvevők hozzászólásairól nem tud nyilatkozni.

Robert Fico kommentárját Michal Šimečka, a Progresszív Szlovákia elnöke, álságos marketinghúzásnak nevezte, Šimečka szerint Fico így próbálja elterelni a figyelmet az itthoni problémákról. Tomáš Valášek Fuico kijelentéseit azzal kommentálta, hogy a múlt héten háromnapos szolgálati úton volt a NATO-központban, diplomatákkal és a szövetség képviselőivel találkozott. Hangsúlyozta, hogy nem létezik semmilyen terv katonák harcokban való bevetésére.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban