Na hlavný obsah

A szlovák kormányfő szerint bebizonyosodott, hogy a NATO egyes tagállamai készek csapatokat küldeni Ukrajnába

Robert Fico (Smer-SD) szlovák kormányfő saját szavai szerint örül annak, hogy hétfőn este Emmanuel Macron francia elnök megerősítette szavait arról, hogy az Európai Unió (EU) és a NATO egyes tagállamai készek csapatokat küldeni Ukrajnába. Fico kedden a közösségi médiában közzétett videójában tette közzé nyilatkozatát a Visegrádi Négyek (V4) országai miniszterelnökeinek csúcstalálkozójára Prágába tartó repülőútja során.

A szlovák kormányfő szerint bebizonyosodott, hogy a NATO egyes tagállamai készek csapatokat küldeni Ukrajnába
Foto: SITA/Brano Bibel

Fico bírálta az ellenzéket és egyes médiumokat, amelyek szerinte azt állították, hogy csupán kitalálta, hogy néhány állam azt fontolgatja, hogy csapatokat küldjenek Ukrajnába. Hozzátette, Szlovákia azon államok közé tartozik, amelyek „teljes mértékben elutasítják“ ezt az ötletet.

A francia elnök hétfőn az általa összehívott párizsi segélykonferencián azt mondta, hogy nem zárja ki francia szárazföldi csapatok jövőbeni bevetését Ukrajnában. Semmi sincs kizárva annak megakadályozására, hogy Oroszország támadó háborút nyerjen Ukrajnában – mondta. Azt azonban nem volt hajlandó pontosítani, hogy mely országok fontolgatják csapatok küldését. Hangsúlyozta, hogy inkább fenntartja a „stratégiai kétértelműséget“ a kérdésben.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban