Na hlavný obsah

Dühös gazdák tucatjai rohamozták meg a párizsi kiállítási területet, ahova Emmanuel Macron érkezett

Dühös gazdák tucatjai rohamozták meg ma azt a kiállítási területet, ahova nem sokkal később Emmanuel Macron francia elnök is megérkezett. Az elégedetlenség elsődleges oka, hogy az elnök pénteken lemondta részvételét a mezőgazdasági szervezetekkel való vitában.

Dühös gazdák tucatjai rohamozták meg a párizsi kiállítási területet, ahova Emmanuel Macron érkezett
Foto: SITA/AP/Ludovic Marin

A vitán való részvétel lemondásának okaként azt jelölte meg, hogy a mezőgazdászok teljes mértékben elutasították, hogy azon a „Föld lázadása“ nevű radikális ökölógiai csoport is képviseltesse magát. A francia elnök azonban a vitát helyettesítve zárt keretek között találkozik a mezőgazdasági szervezetek néhány tagjával.

Helyi médiaértesülések szerint a biztonságiak közbeavatkozására volt szükség, miután egyes tiltakozóknak sikerült megkörnyékezniük a kiállítási területet, ahol az említett találkozóra is sor kerül. A helyszínen már péntek este is számos gazda tartózkodott, akik az éjszakát is itt töltötték.

A délelőtt folyamán a francia főváros forgalmát nagyjából 50 traktor zavarhatta meg a párizsi körgyűrűn való áthaladásukkal, ezt követően pedig több órát az Invalidusok háza előtt töltöttek el.

(ctk)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban