Na hlavný obsah

Belpolitikai összefoglaló Szilvássy Józseffel

Zuzana Čaputová egyenesen az alkotmánybírósághoz küldte a BTK módosítását. A többszörösen büntetőeljárás alá vont volt rendőrfőkapitányt nem, de a fiát megtették a titkosszolgálat új vezetőjének. Közel az elnökválasztás, de a magyar jelölt számai egyelőre stagnálnak.

A köztársasági elnök elmondta, fontolóra vette, hogy megvétózza a büntető törvénykönyv módosítását, miután kritikusan állt hozzá, ennek pedig többször hangot is adott. Čaputová hozzátette, csak abban az esetben élt volna vétójogával, amennyiben megbizonyosodott volna róla, hogy van értelme.

Bár eddig úgy tűnt, hogy az egykori országos rendőrfőkapitány, Tibor Gašpar kerülhet a titkosszolgálat élére, a kabinet végül az apa helyett fiára, Pavol Gašparra bízta a szervezet irányítását. Ahogy az lenni szokott, Robert Fico ezúttal is teljes mellszéllességgel támogatja választottját.

Az AKO közvélemény-kutató ügynökség felmérése szerint a jelenlegi házelnök nyerné az államfőválasztást, ammenyiben azt februárban tartanák. Forró Krisztiánt a Magyar Szövetség jelöltjét a válaszadók 2,4%-a támogatja.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban