Na hlavný obsah

Hét év fegyházra ítélték Gyárfás Tamást, Portik Tamás életfogytiglant kapott a Fenyő-ügyben

A budapesti Fővárosi Törvényszék hét év fegyházra ítélte Gyárfás Tamás producert, a Magyar Úszó Szövetség korábbi elnökét, az alvilági körökben mozgó Portik Tamás életfogytiglant kapott. Gyárfás Tamást bűnsegédként, Portik Tamást felbujtóként elkövetett emberölésben találták bűnösnek Fenyő János meggyilkolásában. Az ügyben ez az elsőfokú ítélet, ami ellen az ügyvédek várhatóan fellebbeznek, így nem lesz jogerős.

Hét év fegyházra ítélték Gyárfás Tamást, Portik Tamás életfogytiglant kapott a Fenyő-ügyben
Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezetõ (elöl b), valamint a másodrendû vádlott Portik Tamás (elöl j2) büntetõperük tárgyalásán a Fõvárosi Törvényszék épületében 2024. február 8-án. Foto: MTI/Balogh Zoltán

Az ügyészség szerint 1998 elején egy bérgyilkos Gyárfás Tamás felbujtására és az Aranykéz utcai robbantásért is elítélt Portik Tamás megbízására ölte meg a kilencvenes évek ismert médiavállalkozóját, Fenyő Jánost.

A gyilkosság miatt 2017-ben életfogytiglanra ítélték Jozef Roháčot, Gyárfást és Portikot 2018-ban gyanúsították meg, majd 2019-ben emeltek vádat ellenük.

„Tekintettel arra, hogy nem követtem el bűncselekményt, az ítéletet megfellebbezzük” – mondta Gyárfás Tamás, akit nem tartóztattak le.

(Telex)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban