Na hlavný obsah

Milan Vetrák ellenőrzést kezdeményezett Robert Fico vagyonbevallása miatt

Milan Vetrák (Slovensko) ellenőrzést kezdeményezett a parlament összeférhetetlenségi bizottságánál Robert Fico vagyonbevallása miatt, melyben nem szerepel, hogy a kormányfő milyen ajándékokat fogadott el az elmúlt évben, és mennyit fizetett lakásbérlésre. Vetrák erről Veronika Remišovával közösen tartott keddi sajtótájékoztatóján számolt be.

Milan Vetrák ellenőrzést kezdeményezett Robert Fico vagyonbevallása miatt
Milan Vetrák Foto: SITA

Vetrák úgy gondolja, a kormányfő megsérthette az alkotmánytörvényt, mivel hibás és hiányos a vagyonbevallása. A törvénysértést szerinte a parlamenti bizottságnak kell megállapítania.

Vetrák számításai alapján Fico az elmúlt 20 évben körülbelül 800 ezer eurót kereshetett, és ebből szerinte sehogy sem jön ki, hogy a kormányfő 500 ezer euróért vásárolhatott volna lakást, jelzáloghitel nélkül.

Remišová hozzátette, Ficónak a bevallásában azt is fel kellett volna tüntetnie, hogy kedvezményt kapott a Dušan Muňko képviselő tulajdonában levő lakás bérlésére. Emellett gyanúsan olcsón vásárolta meg a lakást, kevesebbért, mint amennyiért Muňko annak idején megvette.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban