Na hlavný obsah

Zuzana Čaputová államfő Kanadába és az Egyesült Államokba látogat

Zuzana Čaputová államfő hétfőn állami látogatásra utazik Kanadába, az ottani főkormányzó, Mary Simon meghívására. Ottawában találkozik Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel is. Erről Martin Strižinec, az államfő szóvivője tájékoztatott.

Zuzana Čaputová államfő Kanadába és az Egyesült Államokba látogat
Zuzana Čaputová Foto: SITA

„Mivel szlovák államfő legutóbb több mint 20 évvel ezelőtt járt Kanadában hivatalos látogatáson, a fő téma a kétoldalú kapcsolatok kérdése és a két ország közötti gazdasági együttműködés elmélyítése lesz“ – mondta Strižinec.

Čaputová ezt követően Torontóba utazik, ahol megnyitja a közös szlovák-kanadai üzleti fórumot.

Programja az Egyesült Államokban tett munkalátogatással folytatódik, csütörtökön San Franciscóban találkozik a Slovak Pro szervezetben tömörült szlovák szakemberekkel.

A Stanford Research Institute-ban megnyitja a szlovák-amerikai üzleti fórumot, majd a Google szilícium-völgybeli központjában találkozik annak vezetőségével, a Stanford Egyetemen pedig beszédet mond a vasfüggöny leomlása óta eltelt 35 évről.

Az államfő munkalátogatása vasárnap az első Csehszlovák Köztársaság megalakulásának történetéhez kapcsolódó Pittsburghben ér véget.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban