Na hlavný obsah

Zaluzsnyij szerint Ukrajna a háború kezdete óta a legnagyobb légitámadás célpontja lett

Az orosz fegyveres erők csütörtök este a háború közel két évvel ezelőtti kezdete óta a legnagyobb légicsapást hajtották végre. Ezt pénteken jelentette be Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka.

Zaluzsnyij szerint Ukrajna a háború kezdete óta a legnagyobb légitámadás célpontja lett
Foto: SITA/AP

Zaluzsnij szerint a támadás során 122 rakétát és cirkálórakétát, valamint 36 drónt használtak. Az ukrán légvédelem ezek 70 százalékát sikeresen megsemmisítette.

A támadások több hullámban és különböző irányból érkeztek Ukrajna több pontján. Az orosz fegyveres erők stratégiai bombázókat használtak cirkálórakéták indítására. Az ukrán hatóságok az egész ország területén légicsapásokra figyelmeztettek.

Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője pénteken azt mondta, hogy az orosz támadási hullám csak megerősíti, hogy Ukrajnának további támogatásra van szüksége a nemzetközi közösség részéről.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörotökön köszönetet mondott az Egyesült Államoknak és Joe Biden elnöknek a legújabb katonai segélycsomagért. Ugyanakkor emlékeztetett arra is, hogy Ukrajnának továbbra is szüksége lesz segítségre és támogatásra.

Andrij Kosztyin ukrán főügyész bejelentette, hogy a légicsapások halálos áldozatainak száma 16-ra emelkedett és közel 100 személy megsebesült.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban