Na hlavný obsah

Több mint 13 ezer ember nyújtott be kérelmet korkedvezményes nyugdíjra

A 40 ledolgozott év után járó korkedvezményes nyugdíj bevezetése óta novemberben több mint 13 500 új kérelemet adtak be. A Szociális Biztosító ezért decemberben is meghosszabbított nyitvatartással várja a klienseket kihelyezett fiókintézményeiben és irodáiban. Ezt Martin Kontúr, a Biztosító szóvivője jelentette be.

Több mint 13 ezer ember nyújtott be kérelmet korkedvezményes nyugdíjra
Foto: TASR

Az ország bármelyik kirendeltségén lehet kérvényezni a korkedvezményes nyugdíjat. Eddig ez csak az állandó vagy ideiglenes lakóhely szerint volt lehetséges. Az online foglalási rendszer mellett a biztosítottak telefonos előjegyzés útján vagy az irodák személyes felkeresésével foglalhatnak időpontot.

„A társadalombiztosítási intézmény azt ajánlja az ügyfeleknek, hogy használják a biztosítottak elektronikus kontóját (EUP), amelyben alapvető információkat találnak a korkedvezményes nyugdíj megítéléséhez szükséges regisztrált szolgálati évek számáról. A leendő kedvezményezett az elektronikus kontóján gyakorlati áttekintést kap a kérelem megírásához szükséges dokumentumokról is“ – magyarázta Martin Kontúr a biztosító szóvivője, hozzátéve, hogy az elbírálás folyamata így gyorsabb lesz.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban