Na hlavný obsah

Márciusban Richard Sulík lemond az SaS párt elnöki tisztségéről

Márciusig még sok idő van hátra, így lehetőség lesz arra, hogy bárki, aki igényt tart a posztra felkészüljon a párt elnökségére - nyilatkozta Richard Sulík azt követően, hogy bejelentette márciustól lemond az SaS elnöki posztjáról.

Márciusban Richard Sulík lemond az SaS párt elnöki tisztségéről
Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter érkezik a koalíciós pártok közötti találkozóra, a pozsonyi Bôrik hotelhoz, 2022. augusztus 12-én. Foto: TASR/Martin Baumann

Mindezzel kapcsolatban elmondta, hogy a pártnak változásra van szüksége, ami csak akkor jöhet el, ha nyugalom van és megszűntek a belső feszültségek.

Úgy gondolja, hogy pártjában számos olyan képviselő van, aki alkalmas lenne az elnöki tisztség betöltésére, név szerint pedig többek között Jana Bittó Cigánikovát, Peter Cmorejt, Juraj Drobát, Karol Galeket, Branislav Gröhlinget és Mária Kolíkovát említette.

Sulík azonban azt is elmondta, hogy javasolni fogja egy úgynevezett tiszteletbeli elnökségi poszt létrehozását, mely nem jár majd parlamenti tagsággal sem pedig döntési jogkörrel, azonban egyfajta ellenőrző és segítő szerepet tölt majd be az új elnök számára.

(denník)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban