Na hlavný obsah

Fico ismertette a minisztériumok elosztását

Robert Fico, a Smer-SD elnöke a koalíciós szerződés aláírását követően ismertette a minisztériumok elosztását a kormánypártok között, neveket azonban egyelőre nem közölt.

Fico ismertette a minisztériumok elosztását
Robert Fico Foto: TASR

A jelöltek nevét először Zuzana Čaputová államfővel ismerteti, miután összeült a Smer-SD, a Hlas-SD és az SNS elnöksége. A kormányfőt a Smer-SD jelöli, és Robert Fico pártja fogja irányítani az igazságügyi, a közlekedési, a pénzügyi, a külügyi, a védelmi és a földművelési tárcát.

A Hlas-SD kapja a belügyminisztériumot, a gazdasági minisztériumot, az egészségügyi tárcát, a beruházási és régiófejlesztési minisztériumot, a munkaügyi tárcát és az oktatásügyet. Szintén a párt jelöli az uniós helyreállítási tervért felelős miniszterelnök-helyettest.

Az SNS jelöli a környezetvédelmi minisztert és a kulturális minisztert, továbbá a 2024. január elsejével létrejövő idegenforgalmi és sportminisztériumot fogja irányítani. Fico azt is elmondta, mindhárom kormánypártnak lesz egy miniszterelnök-helyettese. Megerősítette azt is, hogy a házelnök a Hlas-SD jelöltje lesz, az ellenzéki pártok pedig jelölhetnek egy parlamenti alelnököt, a kormánypártok nem fognak beleszólni ennek a posztnak a betöltésébe.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban