Na hlavný obsah

A német belügyminiszter tovább tárgyal cseh és lengyel kollégáival az illegális migráció megfékezésének lehetőségeiről

Nancy Faeser német belügyminiszter Lengyelországgal és Csehországgal tárgyal azokról a lehetőségekről, hogyan tudná a szövetségi rendőrség ellenőrizni a teljes határterületet.

A német belügyminiszter tovább tárgyal cseh és lengyel kollégáival az illegális migráció megfékezésének lehetőségeiről
Foto: TASR/AP

Faeser arról is tárgyal, hogy német rendőrök a szomszédos országok területén tevékenykedjenek, hasonlóan ahhoz a megállapodáshoz, amelyet Németország Svájccal kötött. A német belügyminiszter a Welt am Sonntagnak adott vasárnapi interjújában nem zárta ki az állandó határellenőrzés rövid távú visszaállítását Csehországgal és Lengyelországgal.

Ezt az embercsempészek elleni küzdelem egyik lehetőségének nevezte. Ugyanakkor Faeser szerint a migrációs válság kezeléséhez az Európai Uniónak főként egységes menekültügyi rendszerre és az EU szomszédaival kötött megállapodásokra van szüksége, beleértve a Törökországgal kötött jelenlegi megállapodás megújítását is.

A német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis adatai szerint 2022-ben minden korábbi évnél több, mintegy 2 millió 670 ezer bevándorló – köztük 1,1 millió ukrán menekült – érkezett Németországba.

(ctk, euronews)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban