Na hlavný obsah

Műholdfelvételek alapján Oroszország belekezdett katonai bázisai erősítésébe a finn határon

Műholdfelvételek alapján Oroszország elkezdte a finn határ közelében található katonai bázisainak erősítését, amely egyelőre új rakéták beszerzésében nyilvánult meg.

Műholdfelvételek alapján Oroszország belekezdett katonai bázisai erősítésébe a finn határon
illusztrációs kép Foto: Creative Commons

Antti Häkkänen finn védelmi miniszter szerint ez a lépés nem jelent közvetlen veszélyt Finnország biztonságára, hiszen Oroszország korábban bejelentette, hogy az egyik itteni bázisáról fog utánpótlásokat szállítani az ukrán frontra.

Egy meg nem nevezett nyugalmazott finn őrnagy információi szerint Oroszország egy újabban épített helyi bázisát kizárólag felszerelésének karbantartására használja. Finnország idén áprilisban csatalkozott az Észak-Atlanti Szerződés Szervezetéhez és vállt annak 31. tagjává.

Az északi országnak 1340 kilométer hosszú közös határszakasza van Oroszországgal és NATO-ba lépésével megudplázta Oroszország NATO-tagokkal határos részét, ezzel összefüggésben az ukrajnai megszállást kezdeményező ország a belépést ellenük intézett támadásnak bélyegezte és figyelmeztetett, hogy taktikai és stratégiai lépéseket fog tenni.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban