Na hlavný obsah

A Focus felmérése szerint a Smer végezne az első helyen a szavazatok 20 százalékával

A Focus közvéleménykutató ügynökség legutóbbi felmérése szerint ha most tartanák a parlamenti választást, akkor a Smer végezne az első helyen a szavazatok 20 százalékával.

A Focus felmérése szerint a Smer végezne az első helyen a szavazatok 20 százalékával

A Robert Fico által vezetett pártot a Progresívné Slovensko követné a szavazatok 15 százalékával, harmadik helyen pedig a Hlas végezne 14,2 százalékkal. Parlamentbe jutna még a szélsőjobboldali Republika párt, akik 8,8 százalékot szereznének, a KDH 6,1 százalékkal, velük holtversenyben áll az SaS, utána az SNS következik 5,3 százalékkal, az utolsó egyértelműen bekerülő párt pedig a Sme Rodina lenne, akik épp, hogy csak átlépnék a belépési küszöböt 5,1 százalékkal.

A parlament kapuiban állna az OĽANO, a Za ľudí és Keresztény Unió választási koalíciója a jelenlegi adatok szerint ők ugyanis a szavazatok 6,4 százalékát kapnák, választási koalíció esetén azonban minimum 7 százalékot kell elérni. Nem érné el a parlamentbe jutás 5 százalékos küszöbhatárát a Szövetség, 3,4 százalékkal, a Demokrati 3,1 százalékkal, a Kotleba féle neofasiszta ĽSNS 2,1 százalékkal, a Modrí, Most-híd 1,7 százalékkal, valamint a Magyar Fórum 0,7 százalékkal. A felmérésre augusztus 9.-e és 16.-a között került sor 1009 válaszadó bevonásával. (tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban