Na hlavný obsah

Fülek: Új kerítés épült, és a történelmi kapu másolata került a városi parkba

Felújították a losonci járásbeli Fülek városi parkjának kerítését és kapuját. Az ünnepélyes átadót augusztus 12-én, szombaton a XXXII. Palóc Napok és Füleki Városnapok keretében tartották – tájékoztatott a város szóvivője, Mikuš Kovács Klaudia.

Foto: Facebook/Fülek Város

Az önkormányzat már két éve dolgozik a projekten, de a hosszadalmas engedélyezési folyamatok miatt végül két részben valósította meg. Első körben a park új bejáratát építették meg, és elvégezték a Berchtold-kastély pincebejáratának megépítéséhez szükséges tereprendezést. A bejárathoz az eredeti díszkapu másolata került.

„Nem pontos másolatról van szó, korabeli fotók alapján rekonstruáltuk a kaput. Úgy gondolom, gyönyörűen kiegészíti a kastélyt és a parkot, történelmi hangulatot idéz“ – mondta Fülek polgármestere, Agócs Attila.

A projekt második részének keretében épült meg a nyolchektáros kastélyparkot körülvevő, mintegy 1,4 kilométer hosszúságú kerítés, amivel a kültéri bútorokat és a zöldövezetet szeretné megvédeni az önkormányzat a vandalizmustól. Azzal, hogy a parkot éjszakára lezárják, a világításon is takarékoskodik a város.

„75 világítótest van a parkban, ami a város teljes közvilágításának közel tíz százalékát teszi ki“ – tette hozzá a polgármester.

A városi parkot este 10-kor bezárják és reggel 6-kor nyitják. Az új főkapu és a kerítés megépítése mintegy 230 ezek euróba került. A beruházás költségeit az önkormányzat finanszírozta.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Régió rovatban