Na hlavný obsah

Hlas-SD: Az ellenzék őrizetbe vétele alapvető hatalmi beavatkozás a kampányba

Az ellenzék őrizetbe vétele két hónappal a parlamenti választások előtt alapvető hatalmi beavatkozás a választási kampányba, ami rossz fényt vet a hivatalnokkormányra - jelentette ki a Hlas-SD.

Peter Pellegrini
Foto: SITA

A parlamenti választásokon a Smer-SD színeiben induló volt országos rendőrfőkapitány, Tibor Gašpar őrizetbe vételére adott reakciójában a Peter Pellegrini vezette Hlas-SD felszólította Zuzana Čaputová államfőt és Ódor Lajos miniszterelnököt, térjenek vissza „a belügyminisztérium civil irányításához“.

„Az ellenzék őrizetbe vétele két hónappal a választások előtt bizonyíték arra, hogy Šimko belügyminiszternek miért kellett távoznia. Ez egy alapvető hatalomi beavatkozás a választási kampányba, ami rossz fényt vet a hivatalnokkormányra, amely Čaputová elnöknek felel” – áll a Hlas-SD állásfoglalásában.

A párt szerint beteljesülőben az OĽANO a priatelia vezetőjének, Igor Matovičnak a szavai, aki a Hlas-SD szerint már jó ideje hasonló, az ellenzékkel szembeni beavatkozásokat vetített előre. Pellegrini pártja állítja, hogy megsértik a hatalom ellenőrzésének alapelveit, a rendőrséget pedig politikai célokra használják fel.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban