Na hlavný obsah

Za ľudí: Állást kell foglalni a Hlasszal és a Smerrel való együttműködés kapcsán

A Za ľudí felszólította a politikai pártokat és mozgalmakat, főként a Progresszív Szlovákiát és a KDH-t, hogy foglaljanak állást a Smer-SD-vel és a Hlas-SD-vel való választások utáni együttműködéssel kapcsolatban. A Za ľudí szerint ez utóbbi pártok veszélybe sodorják az igazságszolgáltatást és a jogállamiságot Szlovákiában, közölte Veronika Remišová pártelnök és Ján Magušin párttag.

Za ľudí: Állást kell foglalni a Hlasszal és a Smerrel való együttműködés kapcsán
Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke. Foto: TASR

„A Hlasnak teljesen olyan a retorikája, mint a Smernek. A nyomozókat maffiának nevezi, ismételten arról beszél, hogy meg akarja szüntetni a speciális ügyészséget és a Speciális Büntetőbíróságot, pontosan ugyanúgy, mint a Smer” – állapította meg Remišová. A Hlas-SD-vel való együttműködéssel az egyes pártok Remišová szerint „legitimálják a rosszat”.

A Smer-SD esetében Remišová valószínűnek tartja, hogy a választások után minden bűnözőt és korrupt embert el akar majd engedni. Magušin például rámutatott, hogy megváltozott a Smer-SD retorikája Marian K. vállalkozó kapcsán.

Mint elmondta, Robert Fico, a Smer-SD elnöke őt először az ellenzékkel kapcsolata össze, később egy vizsgálati verzióval állt elő, amely a Smer-SD ellen irányult. Magušin szerint úgy néz ki, hogy a vállalkozó kegyelmet kapott a Smer-SD-től a választások előtt.

A Za ľudí prioritása, hogy a választások után megreformálják az ügyészséget és a 363-as paragrafust.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban