Na hlavný obsah

Jelentős forgalmi változásokat hozó munkába kezdtek Pozsonyban

A külső sávokban alakítanak ki kerékpárosok számára fentartott sávokat.

Jelentős forgalmi változásokat hozó munkába kezdtek Pozsonyban
Illusztráció Foto: nograd.hu

Pozsony belvárosában a rakparton jelentős forgalmi változásokat eredményező munkálatokba kezdett az önkormányzat ma, melyek szeptember elejéig tartanak. Az SNP-hídtól a Šafárik térig (Šafárikovo námestie) mindkét irányban a külső sávokban alakítanak ki kerékpárosok számára fentartott sávokat. Valamint buszsávokat hoznak létre a belváros irányában a Dosztojevszkij soron (Dostojevského rad) és közvetlenül az SNP-híd alatti kereszteződés előtt a Ludvík Svoboda generális rakparton (Nábrežie arm. gen. Ludvíka Svobodu).

Az egyéni autóforgalom számára mindkét irányban egy sávot tartanak meg. Azoknak, akik Pozsony keleti része és Főrév (Ružinov) közötti közlekedésre használják a rakpartot, az önkormányzat azt tanácsolja, hogy az Eistein úton kerüljenek az Apollo-híd igénybe vételével. A magisztrátus rámutat, hogy a kereszteződésekben több változás is kapcsolódik majd a kerékpársáv kijelöléséhez.

Ezeket a munkálatok előrehaladtával fogják közölni. A változások célja a város vezetés szerint jobb összeköttetést biztosítani az óváros és a Duna-part között, és biztonságosabbá tenni a közlekedést a gyalogosok és biciklisek számára. (tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Régió rovatban