Na hlavný obsah

A kormány anyagi támogatást fizet a Besztercebányán bekövetkezett vihar után keletkezett vagyoni károkra

A mentőszolgálat nem kap pénzt a helyreállítási tervből új járművek vásárlására.

A kormány anyagi támogatást fizet a Besztercebányán bekövetkezett vihar után keletkezett vagyoni károkra
A szakértői kormány tagjai. Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

Azok a besztercebányai lakosok, akiknek a 2021. augusztus közepén pusztító vihar következtében megrongálódott az ingatlanjuk, egyszeri pénzügyi kártérítést kapnak az államtól, összesen 58 300 euró értékben.

A kormány szerdán hagyta jóvá a rendkívüli pénzügyi támogatásról szóló javaslatot. A támogatás a szociális kritériumoknak megfelelő besztercebányai lakosok jóváhagyott kérelmeire vonatkozik, a támogatás összegét a helyi járási hivatal ellenőrző bizottsága számolta ki.

Döntés született azt illetően is, hogy az állami mentőszolgálatok nem kapnak támogatást a helyreállítási tervből új járművek vásárlására. A kormány visszavonta eredeti, januári határozatát.

Az egészségügyi minisztérium korábban bejelentette, hogy az eredetileg a flotta felújítására szánt több mint 22 millió eurót más projektre különítik el.

A tárca közölte, hogy a beruházás megszüntetése mellett azért döntött, mert azt megvalósíthatatlannak ítélte. A minisztérium szerint a fennmaradt pénz egy másik projekt tartalékául szolgál. Eduard Heger volt miniszterelnök korábban azt mondta, hogy például kórházak felújítására használhatják fel.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban