Na hlavný obsah

Smer-SD: Az államfő azért menesztette Šimkót, mert a belügyminiszter észrevette a NAKA által elkövetett kegyetlenségeket

Zuzana Čaputová államfő azért állította fel a belügyminiszteri székből Ivan Šimkót, mert utóbbi észrevette a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség által elkövetett kegyetlenségeket és beszélni kezdett – jelentette ki a Smer-SD-elnök, Robert Fico, hozzátéve: az elnök mindezt régóta igyekezett elfedni.

Robert Fico
Foto: SITA

A Smer-SD szerint a lépés célja, hogy véghezvigyék az ellenzék megsemmisítésének és a választások koholt büntetőeljárásokkal történő befolyásolásának tervét.

A pártelnök, Robert Fico felhívta a figyelmet arra, hogy Ódor Lajos miniszterelnök egyetlen mondatot sem mondott arról, hogy Ivan Šimkónak miért kellene elhagynia a belügyminiszteri posztot, csupán utalásokat tett. Szerinte a lépés egyetlen oka, hogy Šimko „oda dugta az orrát, ahova nem kellett volna“. Állítása szerint Zuzana Čaputová államfő a kezdetektől fogva egyetértett az ellenzék büntetőjogi eszközökkel történő felszámolásával.

Tibor Gašpar korábbi rendőrfőkapitány és Robert Kaliňák volt belügyminiszter egyetértett abban, hogy Ivan Šimko azon kijelentései, amelyek állítólag a távozását indokolták, összhangban vannak a törvénnyel.

Gašpar szerint egy olyan miniszter feláldozása, aki a múltban nem sértett törvényt, annak a jele, hogy valami készül. Állításuk szerint a rendőrséget arra akarják felhasználni, hogy koholt büntetőeljárásokkal befolyásolják az ősszel esedékes előrehozott parlamenti választásokat.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban