Na hlavný obsah

Digitális COVID-igazolvány helyett nemzeti tanusítvány

2023 júliusától már nem állítanak ki digitális uniós COVID-igazolványt. Helyette angol és szlovák nyelvű nemzeti tanúsítványt adnak ki – tájékoztatott az egészségügyi tárca kommunikációs osztálya.

Foto: SITA

Azoknak, akik olyan országokba készülnek, ahol szükség van az igazolásra, azt tanácsolja a tárca, hogy még júniusban töltsék le az eredeti uniós igazolványt.

„2023. június 30-tól megszűnik az Európai Bizottságnak (EB) az a rendelete, amelynek értelmében digitális uniós COVID-igazolványt kell kiállítani. Június végéig az okmányt le lehet tölteni, el lehet menteni, hogy szükség esetén meglegyen, ha külföldre utazunk. Júliustól elektronikus formában lehet igényelni az okmányt az Országos Egészségügyi Információs Központnál. A részletekről a napokban tájékoztat az egészségügyi minisztérium“ – közölte az egészségügyi minisztérium.

A szaktárca tájékoztatása szerint a legtöbb országban jelenleg nem kell igazolni az oltást vagy a negatív teszteredményt.

A minisztérium azt tanácsolja a külföldi utat tervezőknek, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a beutazási feltételekről. Az információk megtalálhatók a külügyminisztérium honlapján is.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban