Na hlavný obsah

Šimečka szerint foglalkozni kell a Fico által terjesztett folyamatos uszítással

A Progresívne Slovensko párt elnöke, Michal Šimečka szerint nem maradhat észrevételnül az a folyamatos uszítás, amit Robert Fico Smer elnöke a hivatalnokok, valamint a civil szervezetek ellen folytat, pont ahogy az sem, hogy nyilvánosan támogat szélsőjobboldali személyeket.

Šimečka szerint foglalkozni kell a Fico által terjesztett folyamatos uszítással
Michal Šimečka Foto: SITA

Európai Parlament alelönke szerint, ha Fico egy esetleges választási siker után is folytatná ezt az irányt, azt komoly veszélyt jelentene Szlovákia demokráciájára. Šimečka szerint a pártoknak nem kellene reagálniuk a magát szociáldemokratának nevező politikus minden megnyilvánulására, azt azonban nem szabad hagyniuk, hogy nyíltan támadjon konkrét embercsoportokat.

A szociálliberális párt elnöke hozzátette, ma már a Smer képviselői is nyíltan felvállalják, hogy az elsődleges ellenfeleik nem más pártok, hanem a civil szervezetek, a szabad nyilvánosság, valamint a nem kormányzati szervezetek, akik mindig is a demokráciát és a polgári szabadságjogokat képviselték.

Végezetül Šimečka hozzátette, teljesen abszurd, hogy az említett szervezeteket a Smer elnöke külföldi ügynököknek nevezte, az pedig nagyon nem lenne helyes, ha a választások után az érintetteknek félelemben kellene élniük.

(denník)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban