Na hlavný obsah

Felmérés: a szlovákiai lakosok számára fontos az élelmiszer csomagolóanyaga

A szlovákiai fogyasztókat erősen érdekli az általuk vásárolt élelmiszerek csomagolóanyaga.

Felmérés: a szlovákiai lakosok számára fontos az élelmiszer csomagolóanyaga
A kép illusztráció Foto: TASR/AP

Bár az ár továbbra is a fő szempont számukra az élelmiszerek vásárlásakor, a csomagolás típusát fontosabbnak tartják, mint például a származási országot vagy azt, hogy az élelmiszer bio-minőségű-e. Ez derül ki az Ipsos felméréséből, amelyet a Nestlé számára készítettek 2023 májusában 525 fős mintán.A felmérésben a válaszadók több mint háromnegyede (76,8%) mondta azt, hogy érdekli őket az általuk vásárolt élelmiszer csomagolóanyaga. A leggyakrabban a papírcsomagolású élelmiszereket részesítik előnyben (40,4%).

Bár a felmérésből kiderült, hogy a legtöbb ember számára az ár a legfontosabb tényező az élelmiszerek vásárlásakor, figyelembe veszik a termék összetételét, a gyártót vagy a csomagolóanyag típusát is. Csak ezután döntő számukra a vásárláskor a származási ország és a termék esetleges minősítése.

A felmérésből az is kiderült, hogy a szlovákiai emberek számára nemcsak a csomagolás kérdése, hanem annak szortírozása is fontos. A megkérdezettek 94,7%-a mondta, hogy szelektálja a műanyagot, 91,2%-a a papírt és 90,1%-a az üveget. Kisebb mértékben a biohulladékot (61,1%), az italos kartondobozokat vagy az alumíniumcsomagolást is. Ugyanakkor a válaszadók azt jelezték, hogy mindig, vagy többnyire nagy mértékben teszik ezt.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban