Na hlavný obsah

Zelenszkij ukrán elnök szombaton Hirosimába utazik, ahol részt vesz a G7-ek csúcstalálkozóján

Japán bejelentette, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ma Hirosimába utazik, ahol részt vesz a G7-ek csúcstalálkozóján.

Zelenszkij ukrán elnök szombaton Hirosimába utazik, ahol részt vesz a G7-ek csúcstalálkozóján
Volodimir Zelenszkij Foto: TASR/AP

Zelenszkij várhatóan este érkezik Hirosimába, a világ első atomtámadásának helyszínére, majd vasárnap csatlakozik a világ hét iparilag legfejlettebb országának vezetőihez. Korábban arról szóltak a hírek, hogy Zelenszkij csupán videókapcsolaton keresztül csatlakozik a G7-csúcs résztvevőihez.

A japán külügyminisztérium közleménye szerint azonban ez a terv megváltozott, miután Zelenszkij „erős vágyát” fejezte ki, hogy személyesen vegyen részt a csúcson. Hirosimai látogatása során Zelenszkij Fumio Kishida japán miniszterelnökkel is tárgyal – közölte a minisztérium.

A G7-csúcs háromnapos csúcstalálkozóján központi szerepet játszik az orosz-ukrán háború témája. A G7-csoport vezetői bejelentették az Oroszországgal szemben az ukrajnai invázió miatt bevezetett szankciók szigorítását. A G7 csoportot Nagy-Britannia, Franciaország, Japán, Kanada, Németország, Olaszország és az Egyesült Államok alkotja.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban