Na hlavný obsah

Igor Hianik irányítja az Oktatástámogatási Alapot

Az Oktatástámogatási Alapot május 1-től új igazgató, Igor Hianik vezeti. A kiválasztási eljárás során sikeres jelöltet április 24-én, hétfőn jelölte ki az alap tanácsa - tájékoztatott annak elnöke, Martin Mlynár.

Igor Hianik.
Foto: TASR

Igor Hianik a Diákhitel Alap (ŠPF) és a Kezdő Pedagógusok Hitelalapjának (PFZP) egyesülése óta az Oktatástámogatási Alapot (FNPV) több mint tíz évig vezető Pavel Kučmáš helyébe lépett. Hianik egyik alapvető feladatának tekinti az alap megismertetését a hallgatók körében, illetve az alap a pályázók aktuális igényeihez igazodó, a források hatékonyabb felhasználását lehetővé tevő átalakítását.

„Nagyon szeretném egy ügyfélzónát a honlapon, hogy a pályázóknak minden dokumentációjuk egy helyen legyen. Hatékonyabbá tenni a folyamatokat, és nagyobb mértékben digitalizálni a szolgáltatásokat“ – vázolta további terveit az Oktatástámogatási Alap új vezetője.

Hianik legutóbb – 2022 novemberétől 2022 februárjáig – Pozsony-Újváros önkormányzatának hivatalvezetőjeként dolgozott. 2018-2022 között Bazin polgármestere volt. Diplomáját a pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem Építészmérnöki és Tervezői Karán szerezte.

Az Oktatástámogatási Alap egy nem állami tulajdonú célalap. Fő tevékenysége kedvezményes hitelek nyújtása a kiválasztott célcsoportoknak, így például diákoknak, pedagógiai és szakmai alkalmazottaknak, doktori képzésben részt vevő hallgatóknak, egyetemi tanároknak és kutatóknak.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban