Na hlavný obsah

Egy hetük maradt a jelentkezésre a Regionális Pedagógustámogató Központokban mentorként dolgozni vágyó tanároknak

Még egy hét áll rendelkezésükre azoknak a pedagógusoknak, akik szeretnének mentorok lenni a Regionális Pedagógustámogató Központokban - tájékoztatott a közösségi hálón az oktatási minisztérium.

Foto: rcpumt.sk

A Regionális Pedagógustámogató Központ (RCPU) feladata, hogy az adott régióban dolgozó kollégákat – pedagógusokat, egyéni személyre szabott tanácsokkal és segítséggel lássa el az új tantervre való átállásban és a tantervi reformhoz kapcsolódó innovatív oktatási módszereket illetően.

„A folyamat kulcsa egy mentor, aki a modern oktatás nagykövete lesz a régiójában“ – közölte az oktatási minisztérium.

Mentornak alapiskolai vagy középiskolai tanárok állhatnak. A tanítást továbbra is folytathatják. Mentori állásra különféle tantárgyak legalább 5 évnyi szakmai gyakorlattal rendelkező oktatói pályázhatnak.

Az oktatási tárca kifejtette, hogy a mentor részmunkaidőben – körülbelül a hét két-három napján – továbbra is aktív marad saját iskolájában, míg munkaideje második felét az RCPU-n belüli mentori tevékenységnek kell majd szentelnie.

A mentori munka iránt érdeklődők az oktatási minisztérium honlapján megtalálják mindazon regionális pedagógustámogató központok listáját, amelyekhez pályázatot lehet benyújtani.

A mentorok felkészítését és képzését a nyári hónapokban tervezik.

„Szeptember 1-től a mentorok közvetlenül a régió iskoláinál kezdenek dolgozni. Idén 153 mentori állás van betöltve a központokban, számuk az új tanévtől 320-ra emelkedik“ – fűzte hozzá hozzá a szaktárca.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban