Na hlavný obsah

Gyimesi: Közel a megegyezés az MKP-platformmal

Gyimesi György, az OĽaNO képviselőcsoportját április 19-én, szerdán elhagyó független parlamenti képviselő, valamint Berényi József, a Szövetség MKP-platformjának elnöke volt a Pátria Rádió Reggeli c. műsora, április 20-i, pénteki kiadásának vendége.

Foto: TASR

Mindketten arról beszéltek, közel a megegyezés az MKP-platform és Gyimesi György között. Utóbbi szerint bizonyos megegyezés már meg is született, de ezt még ki kell bővíteni. Berényi József sem akart részletekbe bocsátkozni, úgy fogalmazott, amíg nem sikerült mindenben megegyezniük, addig nem tájékoztatják a nyilvánosságot.

Arra a kérdésre, hogy nem tart-e attól, hogy ha Gyimesi érkezik, a Híd-platform távozhat a pártból, Berényi József úgy válaszolt, bízik benne, hogy „a Híd-platform is felelősségteljesen áll hozzá a szlovákiai magyarság kérdéseihez”. Véleménye szerint, „ha félreteszik az egójukat, … és azt mondják, hogy bővül a kínálata a Szövetségnek, azzal, hogy Gyimesi György idejön, ami az ő helyeiket és jelöltjeiket nem veszélyezteti, akkor bízom benne, hogy itt maradnak, és közösen az 5 százalékot el fogjuk érni” – mondta.

Gyimesi György nem gondolja azt, hogy az ő érkezése rányomná a bélyeget a pártra. A Híd-platformmal való esetleges jövőbeni együttműködés kapcsán úgy fogalmazott: „én hajlandó vagyok velük együttműködni, képes vagyok rá, csak rajtuk múlik, hogy ezt elfogadják -e vagy sem”.

Gyimesi nem felelt arra a kérdésre, hogy ha a választás után felmerülne az a kérdés, hogy a Szövetség lépjen-e be egy Smer-SD vagy Hlas-SD vezette kormányba, akkor ő miként szavazna. Azt mondta, hipotetikus kérdésekre nem válaszol, most az első számú célja az, hogy megegyezzenek, és egységesek tudjanak lenni.

Hozzátette: „egyetértek azzal, hogy az ma már nem működik, hogy csak mert magyarok vagyunk, ezért ránk fognak szavazni. Attraktív programot, attraktív kampányt kell kínálni, és akkor szerintem a siker elérhető” – mondta Gyimesi György.

(Pátria Rádió)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban