Na hlavný obsah

Az SaS felszólítja az illetékes hatóságokat, hogy országszerte ellenőrizzék a malmokban lévő gabonát és lisztet

Meg kell gátolni, hogy szennyezett gabonából készült termékek legyenek a boltok polcain.

Jarmila Halgašová.
Foto: TASR

Az egyik szlovákiai malomban a közelmúltban Ukrajnából származó gabonát foglaltak le, amelyben növényvédő szereket találtak. Az ellenzéki SaS ezért felszólítja az ellenőrző hatóságokat, hogy haladéktalanul kezdjék meg a malmokban a gabona és liszt, valamint az üzletekben a kenyér és péksütemények ellenőrzését.

„Az ellenőrző szervek pénzhiányára, illetve hiányos személyi állományára mutató kifogások nem állják meg a helyüket. A kormányt, amely ismét elkésett az ukrajnai gabonaértékesítés tilalmával, teljes felelősséggel tartozik ezért a helyzetért. Ez idő alatt a gabonából lisztet, abból pedig kenyeret és péksüteményt kezdtek készíteni, amelyek boltokba kerülnek, ami elfogadhatatlan. Ha Igor Matovič (OĽaNO) képes volt kétmilliárd eurót találni választási korrupcióra, akkor az államnak nem jelenthet problémát 200 ezer eurót elkülöníteni, hogy tudjuk, mit is eszünk” – mondta Jarmila Halgašová képviselő, aki az SaS-en belül mezőgazdasággal foglalkozik.

Szerinte a növényvédőszer-vizsgálatok magas árára hivatkozni sem releváns. Elmondása szerint a gabona- és liszthelyzet miatt az SaS kérni fogja a parlament földművelésügyi és környezetvédelmi bizottságának összehívását.

„A hatóságoknak következetesen meg kell magyarázniuk, miért hagyták ismét idáig fajulni a helyzetet, és mik lesznek a következő lépéseik a megoldás érdekében” – tette hozzá Jarmila Halgašová.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban