Na hlavný obsah

Doležal: meg kell szavazni az autópályák építését felgyorsító 669-es törvény módosítását

„A 669. törvény módosításával elérjük, hogy az Értéket a Pénzért osztály értékelését ne kelljen minden lépés után aktualizálni, mint korábban, ami például a R4-es előkészítésekor 2 évet takaríthat meg” – mondta Andrej Doležal ideiglenesen megbízott közlekedési miniszter.

Andrej Doležal
Foto: TASR

Andrej Doležal megbízott közlekedési miniszter a közösségi hálón arra szólította fel a parlamenti képviselőket, hogy jövő héten, március 28-án, kedden szavazzanak az egyes autópályák és utak építésének előkészítése során felmerülő egyszeri rendkívüli intézkedésekről szóló 2007. évi 669. törvény módosításának jóváhagyásáról.

Szerinte a módosítás révén felgyorsulna az építkezések előkészítése.

„Erről a fontos módosító javaslatról kedden szavaz a parlament, és arra kérem az mindazon koalíciós és ellenzéki képviselőket, akiknek fontos az autópályák és gyorsforgalmi utak előkészítésének, építésének felgyorsítása, hogy szavazzanak igennel” – mondta a miniszter.

„A 669-es törvény módosításával elérjük, hogy az Értéket a Pénzért osztály (ÚHP)  értékelését ne kelljen minden lépés után aktualizálni, mint korábban, ami például az R4-es elkészítésekor 2 évet takaríthat meg. Mert bár az ÚHP-nek 30 napja van a frissítés kiértékelésére, az elkészítése hosszú hónapokat vesz igénybe“ – jegyezte meg.

Doležal tájékoztatása szerint az ÚHP továbbra is értékelni fogja a tervezetek előkészítését megelőző megvalósíthatósági tanulmányokat, és a frissítést a tervdokumentációs közbeszerzés kiírása előtt is értékelni fogják.

„Továbbra is tiszteletben fogjuk tartani az értékeléseket“ – húzta alá.

Hozzátette azt is, hogy a törvénymódosítás nem vonatkozik minden szlovákiai építkezésre.

„Ez a módosítás három kulcsfontosságú autópálya-projektet érint, nevezetesen az R4-es projektet keleten, a D3-at Kiszucán és a D1-et, amely összeköti az ország keleti és nyugati részét“ – tette hozzá Doležal.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban