Na hlavný obsah

Biden szerint az amerikai bankrendszer biztonságos

Az amerikai bankrendszer biztonságos - jelentette ki hétfőn Joe Biden amerikai elnök, miután kormánya előző este intézkedéseket hozott az elmúlt napok bankcsődjében érintett betétesek védelmében. Ugyanakkor kijelentette, a felelősöket el kell számoltatni és ki kell deríteni, mi történt. Egyúttal a nagy bankok feletti felügyelet és szabályozás javítását sürgette.

Joe Biden
Foto: Reuters

Az amerikai bankrendszer biztonságos – jelentette ki március 13-án, hétfőn az Amerikai Egyesült Államok elnöke Joe Biden, miután kormánya előző este intézkedéseket hozott az elmúlt napok bankcsődjeiben érintett betétesek védelmében.

Az elnök, a piaci szereplőknek is üzenve, kijelentette, hogy a bankokban elhelyezett betétek megvannak, azok felett a tulajdonosaik bármikor rendelkezhetnek.

Az elmúlt napok két banki összeomlásával kapcsolatban ugyanakkor kijelentette, hogy a felelősöket el kell számoltatni és ki kell deríteni, hogy mi történt.

Úgy fogalmazott, hogy abban az esetben, ha egy bank bajba kerül, és az a szövetségi betétbiztosítás (Federal Deposit Insurance Corporation) felügyelete alá kerül, akkor az érintett pénzintézet vezetésének ott többet semmi keresnivalója nincs.

Az elnök a Fehér Házban újságírók előtt tett nyilatkozatában a nagy bankok feletti felügyelet és szabályozás javítását is sürgette.

(MTI)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban